HANGİ GÖMLEKLE HANGİ KRAVAT TAKILIR? | Dük Kravat
HANGİ GÖMLEKLE HANGİ KRAVAT TAKILIR?

HANGİ GÖMLEKLE HANGİ KRAVAT TAKILIR?

Kategori : Blog    /    Yazar : Dük Kravat

Bazı günler ne giyeceğinize karar vermek ve tarzınızı yansıtacak kombinler yapmak sandığınızdan daha zor olabilir. 😊 Söz konusu gardırobunuzdaki gömlekler ve kravatlar olunca durum tam bir paradoksa dönüşebilir. Yani ister şık isterseniz de spor kombinler yapın, eğer “hangi gömlekle hangi kravat takılır?” sorusuna net bir yanıt veremiyorsanız istenmeyen görünümlerin ortaya çıkması an meselesi demektir.

Formal ve informal kombinlerinize şıklık vaadi yüksek aksesuarı olan kravatları dahil ederek iddialı tavrınızı ortaya koyabilirsiniz. Ancak gömlek ve kravat seçimleriniz birbirini tamamlamıyorsa, bütünde istediğiniz görünümü elde edemeyebilirsiniz. Takım elbisenizi ve gömleklerinizi doğru kravatlarla bir araya getirerek stilinize mertebe atlatabilirsiniz. Gardırobunuzun ayrılmaz parçaları arasında yer alan beyaz gömlekler, açık mavi gömlek modelleri ve çizgili gömleklerle tarzınıza uygun kravatları bir araya getirerek zevkli seçimlerinizi ortaya koyabilirsiniz.

Dük Blog olarak hayat kurtaran ve kılavuz niteliği taşıyan “hangi gömlekle hangi kravat takılır?” konu başlıklı yazımızı senin için hazırladık!

Beyaz Gömleklerle Hangi Kravat Modelleri Takılır?

Gardırobun demirbaşı unvanlı beyaz gömlek modelleri, istisnasız her erkeğin gardırobunda var desek çok da abartmış sayılmayız! Vücut tipinize uygun, iyi kesimli pamuklu beyaz gömlek modelleri ile dilediğiniz renkteki kravat modellerini bir araya getirebilir, cesur seçimlerinizle tüm meraklı bakışları üzerinizde toplayabilirsiniz. Düz beyaz gömlek modelleri, her kravat ile rahatlıkla uyum sağlayacağından kravat seçiminde karakterli tasarımlara öncelik verebilirsiniz.

“Beyaz gömleklerle hangi kravat modelleri takılır?” sorusuna geri dönersek, aslında kravat tercihinizi belirleyecek olan kombininizin diğer parçalarını oluşturan parçalardır. Beyaz gömlekler her kravat ile uyumlu olacağından, kravat renk ve desen seçiminizi takım elbisenizin rengine göre belirleyebilirsiniz. Bu arada seçtiğiniz kravatın, takım elbisenizin önüne geçmemesine dikkat etmelisiniz. Eğer takım elbiseniz ve gömleğiniz çizgiliyse, kombininizi dengelemek için düz kravat modellerine yönelebilirsiniz. Takım elbiseniz düzse, çizgili, düz ya da kareli kravat modellerinden birini seçerek kombininize adapte edebilirsiniz.

“Beyaz gömleklerle hangi kravat modelleri takılır?” sorusunun yanıtları elbette bunlarla sınırlı değil. Eğer takım elbiseniz çizgili ya da kare desenliyse, beyaz gömlek üzerine çizgili ya da kareli kravat modellerini tercih edebilirsiniz. Ancak kravatınızın renk ve deseniyle takım elbisenizin uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekir.

Açık Mavi Gömleklerle Hangi Kravat Modelleri Takılır?

Neredeyse her renkle mükemmel uyumu yakalayan mavi gömlekler, gideceğiniz her yerde size eşlik edebilecek kadar da yetenekli! Bu sebeple açık mavi gömleksiz bir gardırop düşünmek de neredeyse imkansız. Eğer hala gardırobunuzda gideceğiniz her yere eşlik edebilecek açık renk mavi gömlek modelleri yoksa, Dük gömlek koleksiyonundan vücut tipinize en uygun modeli seçerek kombin alternatiflerinizi çoğaltabilirsiniz.

Peki renk eşleştirme konusunda ne kadar usta olduğunuzu göstermenize olanak tanıyan açık mavi gömleklerle hangi kravat modelleri takılır? Yaratıcılığınızı kamçılamanın yanında zevkli seçimlerinizi de ön plana çıkarmanıza yardımcı olan mavi gömleklerle tonsürton etki yaratabileceğiniz renkleri tercih edebilirsiniz. Açık mavi gömlek ile koyu tonlarda bir mavi ya da lacivert kravat modellerini bir araya getirerek şık görünümler elde edebilirsiniz. Standart ve klasik görünümlerden sıkıldıysanız, esprili desenlere bir şans vererek cesur adımlar atabilirsiniz.

Cesur adımlar atmanızı kolaylaştıran açık renk mavi gömlek modelleri ile kontrast yaratacak renkleri tercih edebilir; göz alıcı kravatlarla trend görünümler elde edebilirsiniz. Mavi gömleğinizle mükemmel uyumu yakalayacak bordo kravat modelleri ile lacivert ceketlerinizi bir araya getirebilirsiniz. Çizgili kravatlar sizin de favorileriniz arasındaysa, bordo lacivert çizgili kravatlarla açık mavi gömleğinizi bir araya getirerek tüm meraklı bakışları üzerinizde toplayabilirsiniz.

Daha spor görünümler için ince kravat modelleri ile gömleklerinizi bir araya getirebilir, kombininize son dokunuşu kötü gün dostu jean’lerinizle yapabilirsiniz. Modunuzu yükseltmek için yeşil, kırmızı, turuncu, sarı gibi açık renkli kravatları kombinlerinize dahil edebilirsiniz. “Açık mavi gömleklerle hangi kravat modelleri takılır?” sorusu için kılavuz niteliği taşıyan önerilerimizi inceleyerek siz de göz alıcı kombinler yapabilirsiniz.

Çizgili Gömleklerle Hangi Kravat Modelleri Takılır?

Kombinlerinize hareket katmak için rahatlıkla tercih edebileceğiniz çizgili gömlekler ile kravatlarınızı bir araya getirebilirsiniz. Peki çizgisel hareketin dozunu artırırken hangi kravat modellerini kullanmalısınız? 😊 Çizgili gömlek modelleri ile bir araya getireceğiniz kravatın tek kuralı, çizgilerin boyutlarının birbirinden farklı olmasıdır. Yani “çizgili gömleklerle hangi kravat modelleri takılır?” diye soruyorsanız, çizgi boyutları aynı olmadığı sürece hem düz hem de çizgili kravatları çizgili gömleklerinizle bir araya getirebilirsiniz.

Eğer daha trend ve cesur görünümler peşindeyseniz, yatay ve dikey çizgileri bir araya getirerek iddialı tavrınızı ortaya koyabilirsiniz. Takım elbiseniz çizgiliyse yine çizgili kravatları stilinize adapte edebilirsiniz ancak burada çizgili gömlek yerine daha sade bir gömlek tercih ederek şık görünümler elde edebilirsiniz. Yani kombininizde dengeyi bularak stilinize sınıf atlatabilirsiniz. Hem formal hem de informal bir görünüme kolaylıkla adapte olabilen çizgili gömlekler ile siz de girdiğiniz her ortamda tüm meraklı bakışları üzerinizde toplayabilirsiniz.

Çizgili gömleklerle hangi kravat modelleri takılır? konusunda dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da kombininizde yer alan parçaların birbiri ile arasındaki renk ahengi… Tonsürton ya da kontrast renkleri bir araya getirerek yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz.